У Мінсоцполітики розповіли про проблеми з виплатами пенсій на Донбасі

Поділитися:

Микола Шамбір, радник міністра соцполітики України, розповів про скарги переселенців. Багато з них не можуть переоформити пенсії на підконтрольній українському уряду території. Люди з Луганська і Донецька не завжди можуть потрапити на українську територію.

На думку чиновника, головна проблема — втручання Російської Федерації. Україна, за словами Шамбіра, не може виплачувати пенсії на території ОРДЛО, тому була розроблена спеціальна процедура постановки на облік.

Також в справу втрутився і карантин, який принесла пандемія коронавірусу. Закриті КПП, обмеження в пересуванні — все це фактори, які сприяють наростанню проблеми, а не навпаки.

Раніше повідомлялося про те, що загальна ситуація з пенсіями в Україні погіршується. Після індексації в червні 2020 підвищення відчули на собі лише ті пенсіонери, у яких і так були високі виплати. Їх не більше тридцяти відсотків.

Також ми писали про те, що пенсії можна буде оформляти як звичайним способом, так і сучасним. Подати документи та отримати всі необхідні консультації для оформлення можна буде онлайн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу