У Мінприроди визначилися, як облаштують «Тузловські лимани»

Поділитися:

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України затвердило проект організації території національного природного парку «Тузловські лимани».

Відповідний наказ підписав в.о. міністра Руслан Стрілець. Так, згідно із затвердженим проектом, 37,34% території національного парку є заповідною зоною, 16,37% – зоною регульованої рекреації, 0,02% – зоною стаціонарної рекреації та 46,27% – господарською зоною (схему зонування дивіться нижче).

«Наприкінці 2015 року я прийшов у занедбаний парк, якраз для того, щоб із командою, яку мені вдалося зібрати разом з Іриною Вихристюк, ми спробували показати, що є шанс змінити країну та життя людей на краще, при цьому зберігаючи унікальну природу українців. Причорномор’я, як для самої біосфери, так і для нинішніх і майбутніх поколінь, прийшов, щоб завершити функціональне зонування парку і сам Проект організації території. І без нього будь-якому нацпарку складно вести нормальну та повноцінну роботу.І ось, зараз, нова команда Мінприроди, дала шанс адміністрації нацпарку самотужки завершити розробку цього документа і, нарешті, затвердила його.Тепер ми маємо 37,34% заповідної зони у парку!», – прокоментував рішення профільного міністерства еколог Іван Русєв.

Нагадаємо, що Тілігульська вітряна електростанція, розташована на березі Тилігульського лиману і будується компанією ДТЕК, отримала «зелений» тариф.

Таке рішення Нацкомісії регулює сферу енергетики та комунпослуг, передає її прес-служба. Як зазначається, “зелений” тариф виданий для першої вітротурбіни ВЕС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу