У Міносвіти розповіли про навчання з 1 вересня

Поділитися:

Новий навчальний рік може початися в дистанційному форматі. Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

Так, в МОН України припускають, що спеціальні установи, дитячі сади і учні 1 – 4 класів продовжать навчання в очному форматі. Однак, існує ймовірність переходу на віддалену форму, якщо восени рано похолодає і метеоумови стануть сприятливі для виникнення і поширення респіраторних захворювань.

Введення дистанційної форми навчання також буде залежати і від того, в який карантинній зоні знаходиться певна територія. Наприклад, учні з “червоної зони” будуть відвідувати школу дистанційно.

Крім того, глава МОН Сергій Шкарлет зазначив, що досить тривалий час існує проект “Всеукраїнська школа онлайн”, з супутніми власними платформами, заснованими на інноваційні рішення, і які дозволяють викладачам вдосконалити віддалений процес навчання.

Нагадаємо, що навчальний рік у навчальних закладах можуть продовжити, якщо виникне в цьому потреба. Таку заяву зробив освітній омбудсмен Сергій Горбачов. За його словами, кожен навчальний заклад може самостійно продовжувати навчальний рік або завершувати його традиційно. Однак вирішувати буде Міносвіти.

Раніше повідомлялося, що в цьому році українські школярі повинні закінчити навчання не пізніше 1 липня. Про це йдеться у відповідному листі з боку Міністерства освіти і науки щодо організації завершення навчального року 2020-2021.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ