У Мінфіні підрахували збитки від стихій в Україні

Поділитися:

За даними Міністерства фінансів України, за останні десять років в країні щорічно в середньому реєструється: 170 – 190 надзвичайних ситуацій, збитки від яких становлять близько 580 млн грн на рік. Мінімальна сума збитків – 102,75 млн грн в 2011 році, максимальна – 1625,8 млн грн в 2019 році.

Така інформація надана в документі, підготовленому відомством, який називається “Інформація про фіскальні ризики і їх вплив на показники державного бюджету у 2021 році”.

Відомо, що розподіл матеріальних втрат від надзвичайних ситуацій знаходиться в дуже широкому діапазоні і не має кореляції з кількістю НС. Зокрема, в 2019 році Україна зазнала збитків від надзвичайних ситуацій на суму понад 1625,8 млн грн (що в 3,3 рази більше, ніж в 2018 році).

Так, з резервного фонду державного бюджету на ліквідацію і запобігання надзвичайним ситуаціям щорічно виділяється близько 700 млн грн.

«Аналіз небезпек і загроз техногенного та природного характеру, виникнення надзвичайних ситуацій свідчить, що за останні 10 років тенденцій до їх збільшення або зменшення не спостерігається», – сказано в документі відомства.

Слід зазначити, що до збільшення суми завданих надзвичайними ситуаціями збитків, перш за все від гідрометеорологічних надзвичайних ситуацій та надзвичайних ситуацій внаслідок пожеж в природних екосистемах призводить негативний вплив клімату.

Нагадаємо, що 5 жовтня на Луганщині виник черговий масовий спалах лісового масиву. Полум’я виникло між містечками Артема і Ніжньотепле.

Як повідомляється, полум’я швидкими темпами наближається до підстанцій постачання електроенергією. Від вогню вибухають снаряди, що не вибухнули раніше. Рятувальні служби ведуть відчайдушну боротьбу з вогняною стихією.

Раніше повідомлялося, що зливи з грозами перейшли від західної частини країни на схід України. Так, в Маріуполі дощ, який пройшов 29 червня, затопила вулиці міста і паралізував рух транспорту.

За словами очевидців маршрутки і автобуси по вікна у воді. Через стихію навіть довелося тимчасово зупинити рух трамваїв. Під мостом біля Іллічівського ринку в калюжі застряг автобус.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу