У Міненерго розповіли, як будуть працювати тепловики при сильних морозах

Поділитися:

Холоди не зупинять роботу українських тепло і електроцентралей. Якщо їм не вистачить вугілля – оператор ГТС буде поставляти виробникам електроенергії більше газу. Про це повідомили у випуску новин “Першого ділового” телеканалу.

За останніми підрахунками Міненерго на складах українських ТЕС – не більше 620 тисяч тонн вугілля. А це – майже на третину менше норми і в 2 з половиною рази менше, ніж в січні минулого року.

Раніше з’являлася інформація про те, що українцям загрожують віялові відключення електрики через морози і дефіциту вугілля. В експертному середовищі неодноразово прогнозували таку ситуацію. Адже протягом року Міненерго обмежувало роботу атомних станцій. А також відкидало плановими ремонтами блоків.

Експерти розповідають: зараз на АЕС працюють по 10 блоків з 15, тоді як раніше на початку зимового сезону в роботі було не менше 12-ти.

Тим часом в прес-службі оператора енергосистеми «Укренерго» визнали на українських складах – таки є дефіцит вугілля. Тому, готують графік обмежень потужностей і він може зачепити окремі підприємства.

Нагадаємо, що згідно з інформацією, опублікованою Укргідрометеоцентру, в Україні на початку тижня збережеться морозна погода. Відомо, що 18 січня в західних областях прогнозують від 6 до 15 градусів морозу, в центральних – 12-15 градусів морозу.

Раніше повідомлялося, що в НКРЕКП повідомили про те, що провели ревізію тарифів і прийняли рішення про їх підвищення. Такими є результати засідання, яке відбулося 24 грудня. Крім тарифів для населення підняли і інші – для бюджетних, релігійних організацій, а також і для ряду інших споживачів. Йдеться про тарифи на 2021 рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу