У Міненерго порадили працівникам уранової галузі їхати в Польщу

Поділитися:

В. о. міністра енергетики висловив думку про те, що Східний гірничо-збагачувальний комбінат необхідно ліквідувати. Таку свою думку він виніс на нараду, яка була присвячена єдиному на всю країну добувачеві уранової руди. Працівникам же ж в. о. міністра порадив їхати на заробітки до Польщі.

Тим часом на Східному ГЗК вже не раз проходили акції протесту працівників, яким не платять зарплату. В. о. міністра пояснив свої слова тим, що проаналізував цифри, подані йому у якості звітності про роботу підприємства. Після закінчення наради було наказано подати план, в центрі якого буде стояти поліпшення умов для конкурентоспроможності ГЗК, а також можливість його приєднання до ДП НАЕК «Енергоатом».

Раніше повідомлялося, що «Енергоатом» недоотримав свої гроші. «Енергоатом» звинуватив «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» в невиконанні контракту. Кажуть, що з початку року за передоплату у 245 млн гривень ГЗК поставив продукції лише на половину суми. Йдеться про 1000 тонн уранового оксидного концентрату. При цьому, місячний фонд зарплати комбінату становить близько 110 млн гривень.

Також ми писали й про те, що «Енергоатом» і «Центренерго» продаватимуть за новими схемами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу