У Мінекономіки заговорили про прискорення інфляції

Поділитися:

Темпи зростання цін в Україні прискоряться через емісію гривні. На динаміку інфляції до кінця 2020 року буде впливати посилення ролі кредитного каналу емісії, оскільки влада планує здійснити додатковий випуск грошей для підтримки бізнесу в рамках антикризових заходів. Зростання цін буде відбуватися через підвищення складової собівартості товару, враховуючи понесені в період карантину збитки, – йдеться в огляді Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Мінекономіки.

Також в огляді відзначено, що в подальшому протягом 2020 завдяки виходу з карантину очікується поступове зростання платоспроможного попиту, при збереженні порівняно низького рівня інфляційних очікувань, дасть можливість отримати «стримані темпи споживчої інфляції».

Разом з тим, незважаючи на триваюче пом’якшення карантину поки в Україні спостерігається збільшення кількості безробітних, що стримує споживчий попит.

Крім цього, в Мінекономіки констатували подорожчання послуг, зокрема туристичних і транспортних, на 6%. Прискорилося зростання цін і на товари короткострокового користування. Зростання цін на продукти харчування складають до 45% товарів.

Ми писали, що восени українців чекає стрибок цін на продукти.

Також ми інформували про зростання цін на молока, ПММ, мед, зелень і фрукти.

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ