У Мінекології розраховують на нове ядерне сховище через 11 років

Поділитися:

У Міністерстві захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України розповіли, скільки саме знадобитися часу Україні для завершення будівництва ядерного сховища в Чорнобильській АЕС і для відповідного перевезення всіх радіоактивних відходів. Про це повідомив глава відомства в рамках свого позачергового брифінгу.

Відзначимо, що чиновник прозвітував про стан справ з будівництвом за підсумками останнього засідання уряду. Він заявив, що на такі довгострокові плани Україні знадобиться мінімум 11 років.

Чиновник уточнив, що наразі в Чорнобильській зоні вже почали перевозити радіоактивні відходи зі сховища СВЯП-1 в сховище СВЯП-2

“Україна дуже довго чекала цієї події, і ми вважаємо, що на протязі близько 11 років буде повністю завершено перевезення цих радіоактивних відходів до нового, безпечного сховища, яке розраховане мінімум на 100 років”, – прокоментував міністр.

Раніше на об’єкті проводилися спеціальні «гарячі випробування» з метою перевірки сховища відпрацьованого ядерного палива типу СВЯП-2.

Відповідний дозвіл на експлуатацію нового сховища було представлено з боку Державної інспекції ядерного регулювання України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу