У Мін’юсті розповіли про українську вакцину проти коронавірусу

Поділитися:

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що виробництво вітчизняної вакцини від коронавірусу може стартувати тільки після проведення клінічних випробувань самого препарату.

Чиновник вважає, що Україна має всі можливості для того, щоб запустити масштабне виробництво вітчизняної вакцини від COVID-19.

“Про те, що не вистачає тільки кілька мільйонів доларів для того, щоб запустити виробництво вакцини – це маніпуляція, тому що вакцина не пройшла клінічних випробувань. Будемо об’єктивні. Будуть проходження клінічних випробувань – запустити виробництво не надто складно”, – підкреслив Денис Малюська.

Крім того, пояснює чиновник, Україна не має вчених і наукової бази, які допомогли б запустити виробництво вітчизняної вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, що в Україні вводять виплату грошової компенсації в разі настання смерті або інвалідизації після вакцинації від вірусу COVID-19. Рішення було прийнято на засіданні уряду, постанова №371 датована 31.03.2021 р.

Раніше повідомлялося, що рейтинг найбезпечніших і стійких до коронавірусу країн склало видання Bloomberg. Лідером рейтингу став Сінгапур. Відомо, що при складанні списку враховувалися різні чинники, такі як: індекс заражуваність, смертність від COVID, кількість тестів і відсоток виявлення, масштаби вакцинації, надійність карантинних заходів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу