У Маріуполі може відновити роботу аеропорт

Поділитися:

Відновлення роботи Маріуполького аеропорту анонсував президент Володимир Зеленський. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Хоча аеропорт знаходиться в незручному становищі – за 22 кілометри від лінії фронту, президент обіцяє зробити все, щоб він запрацював. Правда, термін – не озвучує. А поки, каже про плани запустити тимчасовий аеропорт, який буде розташований між Донецькою і Луганською областями. Його вже почали проектувати.

Відновлення Маріупольського авіахабу увійшло в Державну цільову програму розвитку аеропортів до 2023 року.

Загалом, до 2024 року в Україні планують відновити 16 аеропортів. Зокрема, на 2021 рік у держбюджеті на модернізацію регіональних аеровузлів передбачено 2,4 млрд гривень.

Нагадаємо, що будівництво Міжнародного аеропорту «Дніпропетровськ» опинилося під загрозою через різке зниження вартості робіт в рамках реалізації об’єкта. За результатами торгів на тендерах, цей показник значно знизився.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський заявив, що аеропорт в Маріуполі запрацює «в будь-якому випадку», але поки там небезпечна зона – побудують новий поблизу, між Донецькою і Луганською областями.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу