У Криму попрощалися із загиблою дитиною політв’язня Руслана Сулейманова

Поділитися:

Кілька сотень людей приїхали в село Строганівка під Сімферополем, щоб висловити свої співчуття і попрощатися із загиблим 3-річним Мусою Сулеймановим. Хлопчик був сином політв’язня, який незаконно утримується в СІЗО Сімферополя, Руслана Сулейманова.

Вранці понеділка тіло хлопчика було доставлено до дому родини Сулейманових. Муса буде похований на кладовищі в рідному селищі Строганівка, так вирішила сім’я хлопчика.

Відомо, що хлопчик зник у п’ятницю ввечері, 24 липня. 3-річний Муса грав в пісочниці біля свого будинку, після чого зник. Участь в пошукових роботах взяли спецслужби, волонтерські організації, а також добровольці, які виявили бажання допомогти.

У перший день до операції під’єдналися приблизно 700 осіб, на наступний день кількість активістів та волонтерів зросла до 3 тисяч осіб. Пошуки тривали цілодобово, крім того, водолази оглянули місцеве озеро.

Знайшли хлопчика в неділю, 26 липня в зливній ямі біля будинку Сулейманових.

Нагадаємо, що Росія вже не зможе врегулювати питання незаконної окупації Кримського півострова. Мирно все не вирішити, тому потрібно посилювати тиск на офіційну Москву.

У Міністерстві закордонних справ уточнили, що потрібно натиснути на Кремль, так як порушуються права людини і наростає мілітаризація анексованого Криму.

Раніше повідомлялося, що Туреччина готова визнати Кримський півострів частиною російської території, якщо кримським татарам там буде добре.

Як зазначив радник президента Турецької Республіки Ісмаїл Сафі, кримські татари давно пов’язані історією з Туреччиною. Тому, влада країни хоче процвітання братнього народу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ