У КМДА знову проходять обшуки

Поділитися:

Чергові обшуки й знову у столичних комунальників. Цього разу ідеться про масштабну схему розкрадання коштів на ремонтах столичних лікарень, яку виявила Державна фіскальна служба. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Сума оборудки – 12 мільйонів гривень. Обшуки проводили у комунальних підприємствах «Інженерний центр» та «Житлоінвестбуд-УКБ».

За даними податківців, встановлено афілійовану особу яка має безпосередній вплив на розподіл бюджетних коштів КП та підконтрольні компанії, за допомогою яких ці кошти й розкрадали.

Загалом протягом 2020 року службові особи одного із товариств – субпідрядників, під час виконання робіт на замовлення генпідрядника, здійснювали фінансово-господарські відносини з підприємствами з ознаками фіктивності. І занизили податок на додану вартість на суму в понад 12 мільйонів гривень.

Раніше в мерії Києва підрахували, на скільки може подорожчати опалення найближчої зими.

Так, за інформацією глави департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олега Попенко, в Києві опалення може подорожчати більше, ніж заявлялося – до 45%. У Чернівцях – на 70%, Кременчуці – на 53%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу