У Китаї почалася масова вакцинація від коронавірусу

Поділитися:

Масова вакцинація від коронавірусу проходить в Китаї з середини літа. За даними місцевих ЗМІ, вже десятки тисяч людей отримали щеплення з експериментальною вакциною.

Однак, безпеку і ефективність вакцини поки не доведені. Вакцину китайці почали отримувати з липня.

За словами члена Нацкомісії охорони здоров’я Китаю Чжена Чжунвейя, КНР отримала підтримку ВООЗ перед тим, як почати використання вакцини. Відомо, що деякі люди, що належать до професій “високого ризику”, наприклад медперсонал передової лінії, мають право отримувати вакцину з 22 липня.

Чжен Чжунвей переконаний, що протягом клінічних випробувань не було відмічено серйозних побічних ефектів в результаті застосування вакцини. Проте в ВООЗ заявили, що Китай видав “внутрішній дозвіл на екстрене використання”, яке видається на розсуд країн і не підпадає під твердження організації.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я зробили негативний прогноз щодо пандемії коронавірусу: кількість смертей від штаму може збільшитися ще на 2 мільйони. Про це в п’ятницю, 25 вересня, повідомляє голова програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров’я Майк Раян.

Раніше повідомлялося, що за міжнародною ініціативою COVAX, Україна може розраховувати на вакцину від коронавірусу для 20 відсотків людей.

У МОЗ уточнили, що наша країна вдячна Європейському союзу і Німеччини за фінансові вкладення і політичну підтримку з ініціативи COVAX.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу