У Кабміні вирішили підтримати людей похилого віку

Поділитися:

В уряді розробили та готуються направити до Верховної Ради проект закону про посилення державної підтримки людей похилого віку.

Про це в соціальній мережі повідомив 28 жовтня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як розповів прем’єр, необхідність прийняття нового закону про підтримку літніх людей виходить з того, що в діючих законах про літніх людей є певні недоробки.

Денис Шмигаль повідомив наступне:

“У чинному законі є ряд невідповідностей, які пропонуємо цим законопроектом врегулювати. Зокрема, в частині забезпечення рівних можливостей для громадян похилого віку, надання їм гарантій, необхідних для створення умов активного і здорового довголіття, своєчасного надання допомоги”.

Інші джерела повідомляють ще подробиці. У проекті закону від Кабміну перераховуються деякі кроки щодо підтримки літніх людей, які мають особливі заслуги перед країною.

Це першочергове забезпечення безкоштовними ліками за рецептом лікаря, безкоштовна доставка ліків додому, звільнення від сплати компослуг в рамках закону, безкоштовне користування домашнім телефоном.

І ще людям пенсійного та передпенсійного віку в разі їх бажання і можливості працювати в службах зайнятості повинні допомагати в першу чергу знайти роботу.

Нагадаємо, у 2021 році український уряд реалізує додаткову соціальну допомогу пенсіонерам, яка передбачатиметься для громадян старше 75 років.

Також раніше ми написали про те, що в наступному році в Україні пенсіонери у віці від 75 років будуть щомісяця отримувати компенсаційну виплату від 400 до 500 гривень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ