У Кабміні розповіли, що робитимуть з невиплатою лікарняних

Поділитися:

У Кабінеті міністрів заявили, що триматимуть питання щодо заборгованості з виплати лікарняних під контролем, щоб знайти джерела для покриття всіх боргів.

Як повідомили у пресслужбі президента, це питання було підняте на нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, яка відбулася під головуванням президента.

На засіданні уряду було ухвалено рішення про виділення коштів для часткового перекриття боргу, зокрема йдеться про 400 млн грн, розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Раніше у Фонді соціального страхування повідомили про затримку в Україні виплат лікарняних та декретних. Зазначалось, що затримка становить більше 20 робочих днів або 1,8 млрд грн, непрофінансовані заяви-розрахунки на 800 млн грн, термін оплати яких – 10-ть робочих днів, згідно із законодавством.

Нагадаємо, що в ФСС представили інструкцію по кроках, які потрібно здійснити для отримання виплат за лікарняним листком.

Також ми писали, що з початку пандемії коронавірусу Фонд соціального страхування України виплатив близько 114 млн гривень лікарняних коштів громадянам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу