У «Харківобленерго» знайшли масштабну схему крадіжки електрики

Поділитися:

Звільнили за сигнал про крадіжку. Чиновник «Укренергозбуту» викрив мільйонну схему розкрадання електроенергії на «Харківобленерго». Проте звільнили не причетних до махінацій, а – самого викривача, інформує телеканал «Перший Діловий».

У «Харківенергозбуті» торік у серпні помітили занижені витрати електроенергії по деяких підприємствах. І навпаки для побутових споживачів обсяги споживання аномально виросли.

Тодішній виконувач обов’язків гендиректора «Харьківенергозбуту» написав листа голові Фонду держмайна . У ньому він закликав втрутитися в ситуацію щодо можливого розкрадання електроенергії на «Харківобленерго». У листі екскерівник підприємства вказав 18 приватних фірм, через які, можливо, відбувалося розкрадання на 5 млн грн. Пізніше ж заявив, що масштаб зловживань значно більший – до 30 мільйонів гривень щомісяця.

Фонд держмайна на лист керівника «Харьковенергозбуту» не відреагував. Зараз у пресслужбі Фонду пояснюють – у відповідь вони звільнили керівників «Харківобленерго» і «Харьковенергозбуту». Насправді ж звільнили лише останнього – тобто самого Ігора Тюпу, який і повідомив про зловживання.

Також стало відомо, що за фактом розкрадання електроенергії на «Харківобленерго» поліція веде розслідування.

Зазначимо, у Фонді держмайна на початку цього року розпочали формування наглядової ради «Харківобленерго», однак і досі вона не запрацювала.

Нагадаємо, «Харківобленерго» обслуговує понад 1,2 млн домогосподарств і більш ніж 33 тис. юридичних осіб. 65% акцій «Харківобленерго» належать державі в особі Фонду держмайна; майже 25% – кіпрській компанії Smart Holding, кінцевим бенефіціаром якої є позафракційний народний депутат Вадим Новинський; ще 10% – міноритарним акціонерам. Для збору грошей зі споживачів створений ПрАТ «Харківенергозбут».

Раніше ми повідомляли, що СБУ викрила численне організоване угрупування, що знімало кошти з банківських рахунків громадян.

Також ми писали, що в СБУ розкрили чергову митну схему. Мова про те, що підприємці змушені були оплачувати послуги на митному посту «Яворів» на Львівській митниці.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ