У Генштабі ЗСУ готуються до наймасштабніших навчань з НАТО

Поділитися:

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомляють, що з 28 червня до 10 липня поточного року планують провести українсько-американські військові маневри «Сі Бриз-2021» – наймасштабніші за понад двадцятиріччя.

За словами головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака, зокрема, від України у навчаннях будуть задіяні 24 одиниці кораблів і катерів, 17 одиниць літаків, а також десятки одиниць озброєння й іншої військової техніки.

Загалом у маневрах візмуть участь 31 країна-учасниця, задіяно буде 30 кораблів, катерів і суден, близько 30 літаків і гелікоптерів, 50 одиниць військового озброєння і техніки. Очікується, що до навчань будуть долучені 3 тисячі осіб, з яких половина – українські військові.

Регіонально маневри планують провести на півдні країни (Одеса, Очаків, Дністровський лиман, Кінбурнська коса, острів Зміїний і Первомайський, дельта річки Дунай).

Також прибудуть близько 50 військових із 17 країн світу у якості радників та спостерігачів «Сі Бриз-2021».

Метою навчань окреслено підготовку штабів і підрозділів Військово-морських сил для виконання завдань у відповідності до стандартів НАТО, отримання досвіду спільних дій при проведенні багатонаціональних операцій.

Нагадаємо, що Україна вироблятиме кораблі разом із Британією. Між країнами підписано Меморандум щодо реалізації проєктів морського партнерства між британським консорціумом та Військово-морськими силами України.

Раніше також ми писали, що США виділили Україні 150 млн доларів допомоги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу