У Фонді соцстраху розповіли, як зріс середній лікарняний

Поділитися:

За даними Фонду соціального страхування, в країні зріс рівень середньоденної допомоги за перебування на лікарняному. Так, з початку поточного року він підвищився на 45,5 гривень або 14%, до 369,65 гривень.

У пресслужбі Фонду пояснюють, що розмір компенсації збільшився у зв’язку з ростом середньої заробітної платні.

Зазначається, що за вісім місяців року Фонд одержав листів непрацездатності на понад 9,9 мільярда гривень, що більше на 62% порівняно з цим періодом минулого року. У Фонді наголошують, що допомогу фінансують у повному обсязі, проте визнають, що існують затримки у термінах фінансування.

Раніше Фонд соцстраху повідомляв, що потреба у видатках зросла через коронавірусну пандемію. А доходи відомства знизилися через зменшення частки Єдиного соціального внеску на відповідні цілі і встановлення пільг для підприємців зі сплати ЄСВ на час карантину.

Також ми писали, що у Фонд соціального страхування від сплати ЄСВ надходить набагато менше грошей, ніж потрібно для виплат. Станом на середину вересня не вистачало близько 2,3 млрд грн.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я відклало з 1 вересня повний перехід на електронні лікарняні. Зокрема, через те, що не всі лікарі змогли розібратися з системою. МОЗ підготувало наказ про перенесення дати відмови від паперових лікарняних листків орієнтовно на місяць – до 1 жовтня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу