У Держлісагентстві заявляють про скорочення незаконних рубок лісів майже на половину

Поділитися:

«За перше півріччя 2020 незаконні вирубки деревини в Україні зменшилися на 46% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року», заявив голова Державного агентства лісових ресурсів України.
«Щоденні рейдові патрулювання лісів, нові стандарти деревини, підключення до електронного обліку деревини всіх лісокористувачів, електронні аукціони, нові кадри вже дають свої результати», – зазначив Заблоцький.
«Тільки рейдами неможливо вирішити всіх проблем. Потрібно змінювати підходи всередині системи. Для цього ми розробили законопроект щодо комплексного вирішення проблеми незаконних рубок та обігу деревини », – розповів глава відомства.
За його даними, документ вже пропрацювали експерти і передали в комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування.
На сьогодні територіальні органи відомства видають лісорубні квитки тільки на планову заготівлю стиглого лісу. А лісорубні квитки на санітарні рубки лісокористувачі, незалежно від підпорядкування, видають самі собі.
У планах відомства – встановити єдиний підхід до видачі лісорубного квитка для всіх видів рубок та для всіх лісокористувачів або власників лісів виключно дозвільним органом.
Ми раніше інформували, що в минулому році в Карпатах зрубали 3,3 млн. кубів деревини. І про те, що через карантин в Україні стали менше рубати лісу.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу