У Держлісагентстві розповіли, скільки прибутку отримали після впровадження електронних торгів

Поділитися:

Завдяки введенню електронних торгів Державне агентство лісових ресурсів України збільшило обсяг реалізації деревини на 36%.

Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець під час звіту за 100 днів на посаді перед екологічним комітетом.

За його словами, зараз у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти з метою нормування ринку деревини.

В 2021 році Держлісагентством, не чекаючи схвалення закону, введені кроки щодо застосування відкритих ринкових інструментів, а саме 100% аукціонних торгів. Завдяки постійному моніторингу виконання протокольних рішень Держлісагентству в зв’язку з цим вдалося істотно збільшити в 2021 році обсяг реалізації.

«Головне, що за рахунок вжитих заходів забезпечено рівний доступ до ресурсу і створення конкурентних цін, а реалізація зросла на 2 млрд грн (приріст склав 36%)», – сказав Болоховець.

Проданий на аукціонах поточного року обсяг лісоматеріалів склав близько 4,6 млн кубометрів, що на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, Держлісагентством вперше реалізований пілотний проект з продажу на аукціонах продукції переробки державних лісогосподарських підприємств.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 18 січня звільнив Василя Кузьовіча з посади голови Державного агентства лісових ресурсів за згодою сторін. Замість нього тимчасово виконуючим обов’язки глави Держлісагентства був призначений заступник керівника відомства Юрій Болоховець.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу