У Держгеокадастрі немає даних про громадян, які отримали по 2 га землі

Поділитися:

У Держгеокадастрі немає офіційного єдиного реєстру громадян України, які під час приватизації безкоштовно отримали 2 гектари землі. Про це розповів глава Держгеокадастру.

Держслужба з питань геодезії, картографії та кадастру вже почала складати реєстр українців, які отримали безкоштовно землю під час приватизації. І вже виявлені численні порушення. Виявляється, під час безкоштовної приватизації по 2 га землі деякі українці скористалися цим правом кілька разів (в різних регіонах). Тим самим вони безкоштовно заволоділи великою кількістю землі на незаконних підставах. Найчастіше таким способом земля присвоювалась в Причорномор’ї, Приазов’ї, в Карпатах і в Пущі-Водиці.

Глава Держгеокадастру пообіцяв, що незабаром його служба оприлюднить прізвища осіб, які здійснювали махінації під час безкоштовної приватизації землі.

1 липня 2021 року в Україні набуде чинності новий закон, який допоможе детенізовать 16 млн гектарів земель. Але для цього Верховній Раді ще належить прийняти ряд інших законів.

Ми писали, що в Державному земельному кадастрі вже внесено відомості про 21,7 мільйона земельних ділянок загальною площею 43,8 млн гектарів.

Також ми писали, що Всесвітній банк перевірить земельний кадастр в Україні.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу