У Чехії зіткнулися два потяги. Є жертви

Поділитися:

Близько населеного пункту Пернинк (Карловарський край) в Чехії зіткнулися два потяги. В результаті події постраждали 30 осіб, ще двоє загинули.

За офіційними даними, потяги зіткнулися лоб в лоб на лінії між Пернинк і Новим Гамра в районі Карлових Вар. Один з поїздів прямував в Карлові Вари з німецького Йохангеоргенштадта. Другий поїзд їхав по тій же лінії в зворотному напрямку.

Поїзд з Німеччини повинен був очікувати на станції в Пернинк, але чомусь не зробив цього, а відправився далі, що призвело до зіткнення. Подія сталася приблизно в кілометрі від зазначеної станції.

Поліція затримала машиніста для з’ясування обставин його рішення продовжити шлях.

Відомо, що пасажирами поїздів були в основному туристи з дітьми і ті, хто повертався з роботи.
На даний момент посольство України в Чехії з’ясовує, чи були серед постраждалих українці.

Рятувальники на місці вже прибрали поїзда з залізничних шляхів, щоб не перешкоджати руху інших. Також викликана сан-авіація.

Раніше повідомлялося, що в Чехії, за час пандемії, зафіксовано рекордну кількість інфікованих COVID-19 людей. За даними чеського видання Novinky, Міністерство охорони здоров’я виявило 260 нових випадків. Це майже на 100 осіб більше, ніж добою раніше.

В цілому, по країні 11 298 хворих, які померли – 347 чоловік. При цьому варто відзначити, що на початку літа в Чехії почався сплеск захворюваності за останні два місяці.

Нагадаємо, що з 25 травня в Києві відновлює свою роботу посольство Чехії в Україні. Як стало відомо від голови МЗС Чехії Томаша Петрчішека, Чехія і Україна вели переговори з приводу відновлення роботи та видачі робочих віз українцям, тому було прийнято рішення частково відновити роботу посольств та консульств на території України.

За словами Петршічека, чеська економіка потребує українських працівників, а заробітчанам потрібна робота. Чехія всіляко намагається стабілізувати ситуацію в сфері охорони здоров’я. А сільському господарству країни не вистачає робочих рук. Також є необхідність в кадрах у сфері соціальних послуг.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу