Турки подали до суду на «Держгеонадра»

Поділитися:

ТОВ «Спис Україна», яке проводить геологічне вивчення руд золота у Дніпропетровській області, подало позов проти Державної служби геології та надр України.

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив заяву до розгляду. Справу розгляне одноосібно суддя Ігор Качур за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

ТОВ «Спис Україна» просить суд визнати протиправною бездіяльність Держгеонадр та зобов’язати Службу вчинити певні дії. Що саме, на думку бізнесу,  в Держгеонадр було «протиправною бездіяльною» – не повідомляється.

У компанії подробиці позову проти Держгеонадр не розкривають.

Учасниками ТОВ «Спис Україна» є 4 турецькі компанії, а також координатор. Керівником підприємства вказано Чакмака Фірата. Кінцеві бенефіціарні власники: Четінджевіз Онур та Кавак Мурат (обидва – Туреччина).

З листопада 2021 року «Спис України» володіє чотирма дійсними спецдозволами.

Нагадаємо, що недавно на сайті Державної служби геології та надр України написали про те, що протягом перших п’яти місяців поточного року провели одинадцять аукціонів і виставили на продаж 130 ділянок.

Зокрема, на 11 аукціоні надрокористувачів пропонували 12 різних об’єктів. Серед них були ділянки з покладами корисних копалин, мінеральних лікувально-столових вод, граніту, бурштину та ін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу