Турки побудують Кременчуцький міст за 11 млрд гривень

Поділитися:

Новий Кременчуцький міст будуватиме турецька компанія. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що після перемоги в тендері турецької компанії довірили і розробку проектної документації та виконання робіт. Вартість проекту – понад 11 млрд грн. Однак 95% матеріалів будуть українськими – переконують в Укравтодорі.

Зараз два береги Дніпра в Кременчуці з’єднує Крюківський міст. Його побудували ще за часів Російської імперії. Останнє масштабне оновлення відбулося в 1949 році. Тому міст в аварійному стані. А через нього проходять дві державні дороги і залізниця.

Нагадаємо, що в Агентстві США з міжнародного розвитку (USAID) оголосили про початок нового тендера. Йдеться про розробку спеціального посібника, яким буде регламентуватися розробка схем теплопостачання. Також відомо, що керівництво розроблятимуть в рамках допомоги Україні.

Раніше повідомлялося, що завдяки новій державній системі «Prozorro» країна змогла заощадити на проведенні тендерів близько 43 млрд гривень. Більш того, держава навіть змогло заробити на цьому 11 млрд гривень, як розповів генеральний директор ДП «Prozorro».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ