Туреччина відновлює туризм

Поділитися:

Незабаром українські туристи зможуть поніжитися в променях сонця туристичних пляжів Туреччини: країни благополучно домовилися про відновлення авіасполучення між Києвом і Анкарою. Про це у вівторок, 26 травня, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Як вказали в МЗС, зараз країни активно обговорюють питання організації взаємних туристичних турів. Відзначимо, що це питання порушувалося в рамках зустрічі заступника міністра закордонних справ Василя Боднара з послом Туреччини в Україні Ягмур Гюльдере.

Цікаво, що Туреччина є однією з перших країн, які відновили свою діяльність і відкрила кордони після ослаблення карантину.

Зараз країна офіційно готова прийняти на своїй території туристів відразу з 31 країн світу, однак поки що лише з метою оздоровчих процедур.

Як повідомляло раніше, туристична сфера найбільше постраждала від пандемії коронавируса: українцям довелося в терміновому порядку скасувати свій літній відпочинок, а деякі туристичні організації знаходяться на межі розорення через відсутність клієнтів.

Поки що всесвітня динаміка туристичного бізнесу вже впала в значеннях від 40-70% і навіть якщо ряд країн відновить можливість авіасполучень, обійдеться такий відпочинок для українців в рази дорожче, ніж було до пандемії.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ