Туреччина готується до відкриття мосту через Дарданелли (Відео)

Поділитися:

Будівництво мосту через протоку Дарданелли завершилося вже досить давно. Ще три місяці тому влада мала намір організувати урочисте його відкриття, проте тоді завадила пандемія, через що терміни події перенесли.

Тим не менш, стало відомо, що вже найближчим часом відкриття мосту відбудеться.

Слід зазначити, що офіційна назва мосту «Чанаккале 1915», а центральний його проліт зафіксований як найдовший у всьому світі і досягає 2023 метрів. Голова ради директорів Limak Holding Ебру Оздемір повідомив, що зараз вони очікують на визначення дати і готові провести відкриття.

Він також пояснив, з яких саме причин міст не було введено в експлуатацію ще три місяці тому. Насамперед це пов’язано з поставками для будівельників, які почалися через пандемію. Зокрема, йдеться про збільшене фінансування: «Загальна вартість проекту, яка оцінювалася в 3,1 млрд євро, збільшилася на 300 млн євро через вплив COVİD-19 та зростання цін на сировинні товари», – пояснив голова ради директорів.

Нагадаємо також, що будівництво мосту через Дарданелли розпочалося у 2017 році. Довжина його прольоту становить 2023 метри, що є у світі – рекордною, висота веж, які підтримують центральний проліт – понад 300 метрів, а довжина всього мосту сягає 3,7 кілометрів. Зазначається, що “Чанаккале 1915” стане найважливішою ланкою 101-кілометрової магістралі “Малкара-Чанаккале”.

До речі, загальна довжина всіх шести смуг (по три в кожну сторону) становила 4608 метрів.

Раніше ми писали, що навесні 2022 року турецька компанія Saipem розпочне будівництво газопроводу між великим родовищем газу «Сакар’я» та узбережжям Туреччини.

Також ми писали про подробиці будівництва заводу з виробництва БПЛА, який Туреччина будує на території України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу