Ціни на житло в США побили 30-річний рекорд

Поділитися:

У Сполучених Штатах у травні ціни на житло зросли до максимумів за останні 30 років. За даними рейтингового агентства Standard & Poor’s, національний індекс вартості нерухомості в останній місяць весни зріс на понад 16,5 %. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового».

Торік у квітні показник становив менше 15%. А ось у 20 найбільших містах США річне зростання цін сягнуло 17%. Серед найпопулярніших пояснень аналітиків – низькі відсоткові ставки та невеликий обсяг пропозиції. Разом обидва чинники лише підживлюють попит на житло.

Згідно з інформацією, найдорожче житло – у місті Фенікс, де річний приріст становить 26%. У топі воно вже два роки. За ним у списку – Сан-Дієго і Сіетл, де ціни додали 25% і 23,5% відсотки відповідно.

Минулого тижня Національна асоціація ріелторів США повідомила, що середня ціна на вторинне житло для всіх його типів у червні становила 363 тисячі доларів. І це найбільше з січня 1999 року.

Зараз чимало американських сімей поспішають скористатися поточним станом ринку та вигідними умовами до початку навчального року. Йдеться про низькі ставки на іпотеку на тлі повторного відкриття підприємств.

Раніше в НБУ повідомляли, що у квітні обсяги видачі іпотечних кредитів зросли більш ніж на третину порівняно з березнем цього року та майже вдесятеро проти кризового квітня минулого року, коли видача нової іпотеки майже зупинилася.

Також ми повідомляли, що інвестиційні об’єкти будуть кредитувати за новими правилами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу