Ціни на електрику продовжать зростати

Поділитися:

За даними жовтневого інфляційного звіту Нацбанку, тарифи на електроенергію в Україні можуть підвищуватись з кожним роком на 25%.

Така динаміка може розпочатися після того, як термін дії фіксованого тарифу закінчиться, а станеться це 30 квітня 2022 року. Отже, невтішні для українців прогнози Національного банку можуть стати цілком реальними.

Тарифи почнуть зростати високими темпами й можуть досягти подорожчання на 20-25% на рік. З іншого боку, цей фактор може позитивно позначитися на приведенні держави до економічно обґрунтованого рівня, а також усунути дисбаланси в енергетичному секторі.

До речі, попри те, що до травня 2022 року тарифи на газ та електроенергію зафіксовані, це ніяк не зможе утримати ціни на споживчі товари.

Зважаючи на те, що тарифи «заморожуються» для населення, тобто для людей, які сплачують за послуги ЖКГ, але не для промислового сектору країни. Відтак із підвищенням тарифів на газ та електроенергію для промислових підприємств, вони змушені будуть підвищувати ціни на споживчі товари та послуги з метою компенсувати витрати.

Раніше ми писали про підвищення тарифів на електроенергію. З травня 2022 року вони подорожчають майже втричі.

Також ми писали про те, що Кабінет Міністрів України знизив тариф на газ для окремих користувачів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу