Три області незабаром можуть перейти в «червону» карантинну зону

Поділитися:

Експерти повідомляють про те, що в Україні три області можуть віднести до «червоної» зони карантину, оскільки відповідають її критеріям. Таке рішення може ухвалити Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Йдеться про Харківську, Запорізьку, Херсонську області. При цьому, Житомирська, Сумська, Хмельницька і Чернівецька області – у зоні ризику.

Фахівці наголошують, що в країні удвічі збільшилася кількість добової смертності за останні два тижні. Також наводять прогноз загальної кількості летальних випадків до кінця поточного року:
у разі «зеленого» сценарію – 68 тисяч; «жовтого» – 80 тисяч; «червоного» – 92 тисячі.

Все залежатиме від кількох критеріїв, а саме – мутації коронавірусу, тривалості імунітету, суворості карантину, а також темпів вакцинації.

Згідно з вимогами «червоної» зони карантину, заборонена, зокрема, діяльність кафе та ресторанів (дозволяється лише на винос); торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, театрів, а також інших розважальних закладів; масові заходи; діяльність непродовольчих ринків та магазинів, спортивних залів, басейнів та фітнес-центрів, а також робота закладів культури, готелів та хостелів.

Освітні заклади можуть працювати, якщо у 100% персоналу є «зелений» COVID-сертифікат.

Нагадаємо, що секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов повідомив прогноз, коли Україні слід чекати пікового коронавірусного навантаження. За його словами, це може статится в останніх числах поточного місяця – початку наступного, зокрема, й через поширення «Дельта-штаму».

Також ми писали, що в Індії за кожного померлого від коронавірусу будуть платити компенсацію – 50 тисяч рупій, що у перерахунку становить 674 долари. Таке рішення ухвалив Верховний суд Індії. За судовим рішенням, компенсація має бути виплачена родині загиблих упродовж місяця після подачі відповідної заявки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу