Третина українських пенсіонерів може не розраховувати на пенсію до 2045 року

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики повідомляють, що до 2045 року очікується зниження рівня заміщення пенсіями заробітку до 20%. Разом з цим, знижуватиметься і охоплення пенсійним забезпеченням українців до 70%, головно – через відсутність необхідного стажу.

Такими виявились результати моделювання української пенсійної системи і прогноз за сценарієм “статус-кво”, представлені старшим економістом Світового Банку Олексієм Случинським.

Моделювання також засвідчило, що:

  • жінки виявилися дисциплінованішими в питанні сплати пенсійних внесків, аніж чоловіки;
  • несплата внесків відбувається передусім через заниження заробітних плат, а не через незадекларовану працю;
  • за віком найменша частка у сплаті пенсійних внесків – серед молоді, яка навчається, і серед громадян передпенсійного віку через більш ранній вихід на пенсію.

У Міністерстві соціальної політики наголошують, що відомство детально аналізує досвід інших країн для уникнення помилок і адаптації кращих практик, щоб вони запрацювали і дали ефект саме в українських реаліях.

Нагадаємо, що перерахунок пенсій торкнеться тих громадян України, які відносяться до категорії які втратили працездатність. Тим часом у 2022 році в Міністерстві соціальної політики планують зайнятися підвищенням мінімальної пенсії.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соцполітики розповіли про проблеми, яка станом на зараз існує з перерахунком пенсій для однієї з груп громадян. Йдеться про військові і неможливості перерахунку пенсій. Зокрема, міністр соцполітики вважає, що потрібні кардинальні зміни – виправлення загальної програми виплат.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу