Третина населення України – проти суворого карантину

Поділитися:

Згідно з даними опитування соціологічної групи “Рейтинг”, близько 65% громадян України підтримують введення локдауну в країні, тоді як 33% – проти.

Відомо, що з початку весни підтримка карантину зросла з 56 до 65%. Так, 77% українців висловилися за закриття ресторанів і кафе в рамках «жорсткого карантину», 63% – закриття шкіл, 59% – дитячих садків. Обмеження руху міського та міжміського транспорту не підтримують майже 70%.

Крім того, кожен другий українець заявив, що буде більше дотримуватися правил «жорсткого карантину» ніж навесні минулого року. Близько 17% вважають, що карантинні правила можна послабити.

Нагадаємо, що майже 70% українців називають економічну ситуацію в Україні поганий і вважають, що криза буде тільки поглиблюватися. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного в кінці січня на початку лютого.

Раніше повідомлялося, що в Кабміні підписали постанову, яка чітко називає всі ті види економічної діяльності ФОП, які підпадають під можливість отримання матеріальної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень. Йдеться про гроші, які держава виплатить самим підприємцям і їх найманим працівникам, коли вони опиняться в «червоній зоні» і не зможуть працювати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу