Трамп виводить Національну гвардію з Вашингтона

Поділитися:

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп віддав наказ вивести сили Національної гвардії з Вашингтона: раніше правоохоронці масово патрулювали міста в зв’язку з заворушеннями, які почалися під егідою акції “Black Lives Matter”. Про це глава США написав у своєму Twitter.

Відзначимо, що рух набрав масштабного революційного характеру з бандитськими інцидентами через жертовну смерть чорношкірого американця Джорджа Флойда, якого задушив під час затримання поліцейський.

Я тільки що віддав наказ нашої Нацгвардії почати процес виведення з Вашингтона – тепер, коли ситуація повністю перебуває під контролем“, – написав Трамп в соціальній мережі.

Цікаво, що до цього сили Нацгвардії знаходилися в центрі Америки протягом всього минулого тижня. При цьому Трамп не виключає ситуації, яка дозволила йому б і надалі повернути війська до Вашингтона, проте президент висловив надію, що до цього рішення повертатися не доведеться.

Поряд з цим рішенням, число протестуючих в Америці дещо зменшилась в порівнянні з тим масовим протестом, який транслювали всі міжнародні ЗМІ.

На минулому тижні пройшла найбільша демонстрація з моменту смерті Джорджа Флойда. Десятки тисяч людей продовжують мітингувати проти расизму і поліцейської жорстокості.

5 червня в Міннеаполісі пройшла церемонія прощання з Джорджем Флойдом, який загинув 25 травня від рук поліцейського.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу