Тисячам українців закривають доступ до банківських рахунків

Поділитися:

До кінця 2021 року всі фінустанови зобов’язані увійти в нову систему. Про це повідомили в Міністерстві юстиції. Тепер всім боржникам загрожує автоматичний арешт рахунків. Тим часом тисячі українців уже зіткнулися з практикою арешту майна і рахунків.

У Міністерстві юстиції впевнені: нова система – це великий прогрес. Адже раніше позичальники ховалися від кредиторів, водії-порушники – від штрафів, а безвідповідальні батьки – від аліментів. В цілому виконувалося тільки трохи більше третини всіх судових рішень.

“Коли людина отримує рішення суду, вона повинна бути впевненою, що воно здійсниться зі значною вірогідністю. А не так, що за боржником потрібно буде банально бігати”, – сказав заступник міністра юстиції Андрій Гайченко.

З новими правилами все буде набагато швидше. Банк, приєднався до автоматизованої паспортної системи, протягом години надасть інформацію про рахунки боржника. А далі моментально заблокує кошти на вимогу виконавця. При цьому блокувати пенсійні та інші соціальні рахунки ніхто не має права.

“У кожній постанові, на бланку, який можна змінити, зазначено, що заарештовують кошти, крім соціально захищених: пенсійних тощо. Обов’язок ідентифікувати рахунку покладається на банки”, – повідомив заступник міністра юстиції Андрій Гайченко.

Нагадаємо, що найбільші банки Швейцарії – UBS і Credit Suisse – можуть об’єднатися. Обидві фінустанови підтвердили, що відновлюють ідею злиття. Вперше про це заговорили в минулому році. А зараз вирішили повернутися з-за важкого становища в Credit Suisse – зокрема, після краху двох великих хедж-фондів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ