The New York Times через суд домоглися від Дональда Трампа видачі листування про військову допомогу Україні

Поділитися:

Американська суддя Емі Джексон зобов’язала адміністрацію президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа надати електронні листи, мова в яких йшла про військову допомогу Україні. Вона запросила листи в яких є вказівка ​​американського президента про припинення такої допомоги. Рішення було прийнято за позовом газети The New York Times в рамках закону про доступ до інформації. Раніше Білий дім відмовив в наданні документів виданню, посилаючись на застосування виконавчого привілеї. Про це повідомляє Law and Crime.

“Саме, документи в цій категорії – це електронне листування президента, або віце-президента, або безпосередніх радників президента за президентським рішенням про обсяг, строки та мету затримки військової допомоги Україні”, – заявила заступник юриста бюджетного управління Білого дому Гедері Уолш.

29 серпня стало відомо, що Трамп розпорядився провести перегляд військової допомоги Україні. На час ревізії кошти були заморожені.

Пізніше допомогу Києву розблокували, однак у вересні в США розгорівся скандал навколо липневого телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Після цього демократи почали процедуру імпічменту Дональда Трампа і розслідування щодо тиску на Україну і маніпулювання військову допомогу в обмін на розслідування справи сина конкурента Трампа – Байдена.

Імпічмент президента США Дональда Трампа був провалений через недостатню кількість голосів республіканців.

Як повідомлялося раніше, в Сполучених Штатах Америки рівень безробіття подолав позначку в 36 млн чоловік, досягнувши критичних показників в порівнянні зі статистикою попередніх років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу