Тарифи на комуналку виростуть на 15%

Поділитися:

Провідні економісти країни попереджають громадян України, що тарифи на опалення для побутових споживачів будуть змінюватися, швидше за все, щомісяця і тільки збільшуватися.

Так, 80% складової вартості тепла буде залежати від кінцевої ціни на газ. Відомо, що певного тарифу на газ на даний момент немає. І, природно, багатьох людей перспектива невідомості дуже лякає.

Експерти вважають, що тариф на газ за опалювальний сезон підвищиться на 15%. В результаті газ обійдеться споживачам в 7 гривень за кубометр.

Слід зазначити, що у кожного підприємства своя структура тарифів, тому підвищення може і залишити поза увагою ряд українців. Є фірми, які не використовують блакитне паливо для генерації Гкал, тому підвищення на них не позначиться так сильно.

Нагадаємо, що про нововведення по послугах комунальників українські журналісти дізналися з інформації, що надходить із засідання Кабміну 9 жовтня.

Так, абсолютно всі повноваження по формуванню тарифів на такі комунальні послуги забираються у НКРЕКП і передаються владі на місцях – на гаряче водопостачання, теплову енергію, холодне водопостачання і водовідведення. На даний момент їх ще встановлює вищеназвана Нацкомісія-регулятор.

Раніше повідомлялося, що про можливе зростання тарифів на розподіл електроенергії після введення RAB-регулювання для операторів систем розподілу в середньому по Україні на 25% з 1 січня 2021 року заговорили в Національній комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ