Тарифи на газ та електроенергію різко подорожчають

Поділитися:

Екс-глава НАК Нафтогазу України розповів про те, що надалі вартість газу дорожчатиме. За його словами, тариф на газ для населення наступного року має відповідати комерційній ціні газу.

Свою думку щодо цього він висловив під час форуму «Стійкість України перед кризами: погляд у майбутнє», який був організований Центром економічної стратегії в середу.

«Тариф для населення встановлений цієї весни як річний тариф, і тоді він відповідав комерційним цінам. На мою думку, наступного року його знову-таки потрібно робити комерційним, виходячи з прогнозів на найближчий рік або два. Це означатиме підвищення у порівнянні з поточним Це саме те, на що влада погодилася в останньому меморандумі з МВФ», – сказав він.

Водночас Коболєв зазначив, що треба говорити неконкретно про вартість тарифу, а про те, якими заходами можна зробити тарифне навантаження для населення нижчим.

Раніше відомі тарифи на газ на грудень.

Зокрема, до нових цін варто готуватися тим громадянам, які відмовилися від річного тарифу на газ. Вони платитимуть за місячними тарифами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу