Суд залишив під вартою колишнього держслужбовця Харківської ОДА

Поділитися:

Колишній посадовець Харківської ОДА Андрій Винниченко, якого звинувачують у шахрайстві та спонуканні до хабарництва, залишиться під вартою до 12 березня. Про це повідомляє «Перший Діловий».

Колишній директор департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації вимагав хабар від підприємства, яке потребувало підключення до електромереж. Гроші, а це майже 1,5 млн гривень, брав нібито не для себе, а мав передати суму чиновникам Харківобленерго. Проте Андрія Винниченка викрили правоохоронці одразу після отримання суми.

Спершу підозрюваний заплатив 630 тисяч гривень застави та вийшов на волю, однак порушив зобов’язання перед судом, і той призначив підозрюваному ще одну заставу на майже 800 тисяч гривень.  Як відомо, Андрій Винниченко не зміг сплатити всю суму, і тому потрапив до СІЗО.

Нагадаємо, майно колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина — арештоване, за рішенням Печерського суду міста Києва від 23 грудня 2021 року.

Також ми писали про те, що Вищим антикорупційним судом продовжено арешт колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, якого викрили на хабарі у 150 тисяч доларів, пізніше закопаних на власному подвір’ї.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу