Суд закрив справу проти керівника «Полтавапаливо»

Поділитися:

Суд закрив справу проти директора «Полтавапалива» Ігоря Летика, якого затримали на хабарі за оренду приміщення ще в 2018 році. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Згідно з даними слідства, чиновник вимагав у підприємця 15 тисяч гривень щомісяця за оренду приміщень та прилеглої території паливного складу комунального підприємства. Затримали його на гарячому під час передачі першої суми.

Ігорю Летику повідомили про підозру у вимаганні та отриманні хабара. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. За два місяці правоохоронці завершили розслідування та передали справу до суду.

Ігоря Летика відсторонили від посади, але він майже одразу повернувся у своє крісло та був керівником комунального підприємства до травня 2019 року.

За кілька років розгляду справи відбулося лише три засідання, на які двічі не з’являлися свідки. Останнє було призначене на лютий минулого року, але не відбулося. Тому у жовтні цього року суд вирішив закрити справу. Про це клопотав адвокат обвинуваченого обґрунтувавши це тим, що у досудового розслідування завершилися строки.

Нагадаємо, співробітники Державного бюро розслідувань порушили кримінальну справу після того, як влітку аудитори перевірили державні дачі в Конча-Заспі та Пущі-Водиці.

Також ми писали про те, що Антимонопольного комітету України надійшла заява, в якій Миколаївський морський порт звинувачують у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ