Суд заарештував завод «Більшовик»

Поділитися:

Незважаючи на те, що ФДМУ (Фонд державного майна України) вже продав «Більшовику» Василю Хмельницькому, об’єкт ніяк не міг опинитися в руках бізнесмена. І зараз не виявиться точно, бо суд заарештував завод. При цьому в ДБР (Державне бюро розслідувань) зазначають, що за такі угоди слід карати за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою та посадовими обов’язками).

Провівши розслідування, фахівці дійшли висновку, що вартість «Більшовика» була занижена на понад 3 мільярди гривень. Аргументують слідчі такі цифри тим, що не лише землю (в одному із найвигідніших місць столиці) знецінили, але ще значно здешевили оцінну вартість будівель заводу.

Оцінювачі розподілили будівлі на різні типи (з яких причин незрозуміло, – кажуть у ДБР) і, відповідно, по-різному їм призначили ціни: виробничо-складські – 171 долар за квадратний метр, офісні – 583 долари/метри квадратні, торгові – 792 долари за квадратний метр. Найбільше складських споруд, що дозволило суттєво занизити вартість об’єкту.

Таким чином, після розслідування ДБР дійшло висновків, що 100% акцій АТ «ПКМЗ» орієнтовно – 4,5 мільярда гривень, але ніяк не 1,4 мільярда гривень, за які купив новий власник, що отримав не лише будівлі, а й 35 гектарів землі, розташованої недалеко від центру столиці та біля метро.

У той же час, на думку адвоката, який представляє інтереси консорціуму інвесторів-переможців аукціону, рішення Державного бюро розслідувань з арешту приватизованого у жовтні 2021 року «Більшовика» порушує права покупців заводу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу