Суд встав на сторону фармкомпанії “Дарниця”

Поділитися:

Верховний суд України задовольнив касаційну скаргу фармакологічної компанії «Дарниця» і визнав законним продаж акцій Борщагівського фармзаводу. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що в кінці жовтня цього року Верховний суд скасував постанову Київського Північного апеляційного господарського суду про придбання фірмою «Дарниця» акцій Борщагівського фармзаводу.

У судовій постанові говориться, що укладений «Дарниця» договір не порушує права та інтереси «Борщагівського» заводу. Також ВСУ підтвердив законність дозволу Антимонопольного комітету на придбання майже 30% акцій хіміко-фармакологічної заводу.

Слід зазначити, що в серпні 2020 по вирішенню Північного апеляційного госпсуду Києва, продаж акцій фармзаводу, в рамках приватизації, був визнаний незаконним.

Нагадаємо, що під час пандемії коронавірусу попит на лікарські препарати серед українців в грошовому еквіваленті збільшився на 2,7% – до 20,97 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба компанії SMD.

Вказується, що на карантині українці стали набагато частіше купувати лікарські засоби в порівнянні з аналогічною статистикою за 2019 рік.

Раніше повідомлялося, що Київський апеляційний суд в понеділок, 16 листопада, скасував рішення про заочний арешт Віктора Януковича. Так, захист побіжного екс-президента виграла апеляцію у справі про арешт.

Відомо, що рішення стосується справи про події на Майдані 18-20 лютого 2014 року, коли відбувався розстріл протестуючих.

Верховний суд скасував постанову Київського Північного апеляційного господарського суду про придбання фірмою «Дарниця» акцій Борщагівського фармзаводу

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ