Суд відпустив Порошенка під особисте зобов’язання

Поділитися:

Печерський районний суд Києва відмовився взяти під варту п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка. Натомість він відпустив політика під особисте зобов’язання.

Раніше Порошенко заявив, що звинувачення проти нього сфальшовані, і попросив Печерський районний суд Києва повернути прокуратурі клопотання про обрання запобіжного заходу для нього. За словами адвоката Іллі Новікова, захист попросив суд дати прокуратурі шанс подати клопотання «нехай необґрунтоване, але принаймні подане без процесуальних порушень».

Прокуратура у свою чергу вимагала взяти Порошенка під варту і призначити йому заставу в 1 млрд грн. Необхідність обрання такого запобіжного заходу сторона звинувачення аргументувала характером кримінального провадження, розміром завданих збитків, а також майновим становищем Порошенка. На думку прокуратури, такий запобіжний захід забезпечить виконання процесуальних зобов’язань підозрюваним.

При цьому раніше Державне бюро розслідувань опублікувало «Обставини та деталі функціонування злочинної схеми постачання протягом 2014-2015 років вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям „ЛНР” та „ДНР” групою громадян України».

Як повідомляє ДБР, у ході досудового розслідування встановлено, що фігуранти кримінального провадження діяли за попередньою змовою та сприяли діяльності терористичних організацій. Вони робили навмисні дії на шкоду територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України.

Нагадаємо, з держбюджету має бути сплачено понад 3 млрд грн за домовленостями про схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу