Субсидії і соцвиплати запустять в он-лайн форматі

Поділитися:

Єдину інформаційну систему соціальних виплат мають намір створити в Міністерстві цифрової трансформації. Про це заявив глава відомства, Михайло Федоров. Так, перші послуги в системі – субсидії і соцвиплати, планують запустити в кінці весни.

У Мінцифри вважають, що така система допоможе заощадити десятки мільярдів гривень на рік.

“Сьогодні всі системи роздроблені і між ними немає взаємозв’язку. А держава платить тисячі пенсій” мертвим душам “. Як з землею, так само і з соціальною сферою”, – повідомив міністр цифрової трансформації.

Слід зазначити, що відносно створення даної інформаційної системи вже був указ президента.

“Ми активно по ній рухаємося, вона в розробці. Плануємо в кінці весни запустити перші послуги в системі. Буде взагалі відмінно. Ми не будемо ганяти людей за довідками. Все можна буде отримати дуже швидко в онлайні”, – резюмував чиновник.

Нагадаємо, що в Україні заборонять державним органам вимагати у громадян паперові документи при наявності електронних аналогів. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Раніше повідомлялося, що громадяни України втратили багато коштів на оплату комунальних послуг в січні. Тому у Верховній Раді мають намір звернутися до представників Кабінету міністрів для розв’язання цього питання. Народні депутати впевнені, що потрібно якомога швидше розробити норми, які допоможуть змінити ситуацію в максимально стислі терміни. Йдеться про ті втрати, які споживачі понесли за січень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу