Стало відомо, яку допомогу отримуватимуть безробітні на карантині

Поділитися:

Новий закон набрав чинності в Україні. Так, в уряді розширили допомогу безробітним не тільки на період інших карантинів, але і на випадок надзвичайних ситуацій. Відповідний закон сьогодні набрав чинності.

Відомо, що до цього в законодавстві було прописано лише надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину для застрахованих осіб, які втратили частину доходу через обмежувальні заходи, пов’язаних з протидією поширенню COVID-19.

Так, згідно з документом, Кабінет міністрів одержує право визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, надзвичайної ситуації, її розмір, термін надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Нагадаємо, що уряд України на засіданні 20 січня прийняв нове рішення стосовно навчання безробітних громадян країни. Так, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України спільно з Мінцифри і Державним центром зайнятості починають експеримент професійного навчання безробітних інформаційних технологій.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія збирається значимо розширити програму технічної допомоги для України. Про це повідомляє віце-президент Єврокомісії з питань міжінституційних відносин і прогнозування Марош Шефчович на своїй сторінці в Twitter.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ