Стало відомо, як зростуть виплати при народженні дитини

Поділитися:

Міністерство соціальної політики пропонує збільшити розмір допомоги молодим батькам при народженні дитини майже на 10 тисяч, до 50 тисяч гривень, починаючи з 2022 року.

Це прописано у відповідному законопроекті, розробленому відомством.

Як відомо, згідно з чинним законодавством, після народження первістка держава гарантує 41 тис. 280 гривень фінансової допомоги, з яких перша виплата становить 10 тис. 320 гривень, а подальші – у сумі 860 гривень щомісяця виплачуються упродовж трьох років. Така норма діє ​​з 2014 року, тому у Мінсоцполітики заявили про необхідність збільшити розмір щомісячної допомоги.

Законопроект також передбачає підвищення рівня виплат і за другу дитину до 50 тисяч гривень. Перша виплата становитиме 12,5 тисяч гривень, решта – протягом трьох років у сумі 1 тис. 41 грн щомісяця надходитиме на банківську картку.

Також у документі прописана вимога щорічної індексації, а не кожні сім років.

Окрім того, суму коштів, яку виплачують українським сім’ям при усиновленні дитини мають намір прирівняти до тієї, яку виплачують у разі народження малюка. Пропонують також залишити допомогу у вигляді “пакунка малюка”.

Нагадаємо, складові пакунку малюка будуть закуповувати через Prozorro. Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт.

Раніше повідомлялося, що в Україні знизили вартість так званих пакунків малюка – «бебі-боксів». Якщо раніше вона становила не менше трьох прожиткових мінімумів, то зараз його вартість оцінюють рівно в три таких мінімуму. Про це свідчить відповідний закон, за який раніше проголосували народні депутати України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу