Стало відомо, як декларувати «тисячу Зеленського»

Поділитися:

Національне агентство з питань запобігання корупції випустило Роз’яснення 29 грудня 2021 року, в якому детально прописано норми та порядок дій щодо розпорядження українцями виданої 1000 гривень у рамках програми «е-Підтримка».

Уточнюється, що кошти, отримані від держави за програмою «е-Підтримка», не є доходами, а тому декларація на них не потрібна.

Окремо повідомляється, що українці, які отримали 1000 гривень у рамках президентської програми за повний курс вакцинації від коронавірусу, можуть витратити ці гроші у безготівковій оплаті на послуги зі сфери культури (кінотеатри, театри тощо), спорт, залізничні та авіаційні квитки , книги.

Перекази з віртуальної картки «е-Підтримка» на інші картки, а також зняття готівки – заборонено.

Якщо людина, яка отримала 1000 гривень, не використовує гроші протягом 4 місяців від дня їх нарахування, вони автоматично повернуться до загального фонду державного бюджету.

Соціальні виплати вважаються доходом і відображаються у декларації лише у разі їх монетизації.

Отже, ковідні виплати за програмою «е-Підтримка» надаються у безготівковій формі на спеціальний віртуальний рахунок та не оподатковуються. Тобто для цілей декларування вони не призначені.

Нагадаємо, нещодавно у Мінцифри розповіли про роботу «е-підтримки». За три тижні українці витратили 638 мільйонів гривень.

Більше того, видавці книг пропонують запровадити подібну програму на щорічному рівні, оскільки в Україні різко зросла зацікавленість книгами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу