Стало відомо, скільки відпочиватимуть українці на новорічні свята

Поділитися:

Українці традиційно на новорічні та різдвяні свята отримають додаткові вихідні. Перший з них – наприкінці грудня на католицьке Різдво, яке святкують 25 грудня. Оскільки цьогоріч свято припадає на суботу – вихідний перенесуть на наступний робочий день, понеділок, 27 грудня. Відтак, буде три дні вихідних поспіль.

Наступними вихідними також будуть три дні поспіль завдяки святу Нового року. Оскільки 1 січня припадає на суботу, неробочий день буде перенесено на понеділок. Неробочі дні – 1-3 січня.

Ще одні довгі вихідні будуть завдяки святу Різдва Христового, яке відзначають православні християни 7 січня. У 2022 році свято припадає на п’ятницю, тому вихідний не переноситимуть. А українці відпочиватимуть 7-9 січня.

Таким чином, у перший тиждень січня нового року буде лише 3 робочих дні.

Раніше ми повідомляли, як зростатимуть тарифи з Нового року. У Союзі споживачів комунальних послуг прогнозують, що деякі послуги подорожчають на 70%. Зокрема, електроенергія додасть у вартості для побутових споживачів – 20-45%, для бізнесу – 50-70%. Тариф на опалення та гарячу воду у залежності від регіону підвищиться на 50-70%.

Також ми писали, що в Україні синоптики прогнозують затяжну зиму із нестійким температурним режимом. Як зазначили у відділі кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН, протягом зими в Україні очікуються опади у вигляді мокрого снігу та дощу. А відтак – великого снігового покриву не варто очікувати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу