Стало відомо, скільки отримують вчителі за кордоном

Поділитися:

Згідно зі статистичними даними, нинішня мінімальна зарплата молодих вчителів без досвіду становить близько 4859 гривень. Педагоги вищої категорії отримують більше, але всього на кілька тисяч. У порівнянні з європейськими викладачами, зарплати українських колег мізерно малі.

Відомо, що найменше в Євросоюзі отримують словацькі вчителі – близько 3000 доларів (85 тисяч гривень) на місяць.

У Німеччині та Швейцарії оклади стартують від 4000 доларів на місяць. Ще більше отримують педагоги в Люксембурзі. Зарплати початківців – від 6 тисяч доларів, а їх колег з 15-річним досвідом – вдвічі більше.

При цьому прем’єр Денис Шмигаль і міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявили, що в Україні в 2021 році зарплати педагогів зростуть майже на третину. Підвищення на 20% вже відбулося з січня, ще на 9% зарплати виростуть з грудня 2021 року. А в цілому в планах уряду – довести мінімальні зарплати педагогів до рівня середньої зарплати по країні.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів підписав постанову, в якому зазначено, що такі доплати на весь час карантину, а також протягом 30 днів з дня його скасування, будуть отримувати співробітники сфери соціального захисту населення.

Раніше повідомлялося, що на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука» обговорили зарплати вчителів. Прем’єр-міністр висловився з цього приводу, пообіцявши підняти зарплату мінімум на 30%. При цьому головна мета – зробити зарплати вчителів на рівні середніх по країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу