Стало відомо, скільки на пандемії заробили мільярдери

Поділитися:

Міжнародна благодійна організація Oxfam опублікувала звіт, згідно з яким, у світі мільярдери сумарно наростили 3,9 трильйона доларів стану за період з березня по грудень 2020 року. При цьому стільки ж витратили країни Великої двадцятки на боротьбу з коронавірусів.

Відомо, що 10 найбагатших людей світу збільшили свої статки на 540 млрд доларів. Аналітики Oxfam стверджують, що ця сума запобігла б бідність через пандемію для кожної людини в світі, а також покрила б вартість вакцин для всіх.

11,95 трлн дол – така загальна сума станів всіх світових мільярдерів, з яких 3,9 трлн додалися з початку пандемії. Найбагатша десятка збільшила доходи на 540 млрд доларів з березня, зокрема – засновник Amazon Джефф Безос, засновник Tesla Ілон Маск і засновник Facebook Марк Цукерберг. Тому, автори звіту вказують на потребу в більш високих податках для найбільш заможних осіб.

При цьому експерти згадали обсяги коштів, які мільярдери перераховували на благодійність. Так, 209 мільярдерів у світі направили 7,2 млрд доларів на благодійність у відповідь на пандемію.

За чотири місяці МакКензі Скотт, письменниця і друга найбагатша жінка в світі, чий статок становить близько 58 млрд доларів, на благодійність витратила понад 4 млрд доларів. Однак, Джефф Безос, найбагатша людина світу, чий статок становить близько 190 млрд доларів, за перші півроку пандемії пожертвував всього 125 млн доларів.

Нагадаємо, що за січень-лютий 2020 року в Києві зареєстровано 3230 мільйонерів. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Раніше повідомлялося, що співзасновник PayPal і глава сервісу розстрочки Affirm, уродженець Києва Макс Левчин, став мільярдером. На сьогоднішній день його статки оцінюються в 2,7 мільярда доларів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ