Стало відомо, скільки коштів потрібно для ремонту українських доріг

Поділитися:

Українські аналітики підрахували, що для проведення капремонту всіх доріг в країні, необхідно щорічно виділяти по 150 мільярдів гривень.

«У Мінфіні на ремонт доріг раніше обіцяли виділяти по 150 мільярдів гривень щорічно. У підсумку замість цього тепер виділять 240 мільярдів гривень на три роки. Тобто сума на ремонт доріг скоротилася практично в два рази. Тобто, по суті, це тепер тільки по 80 мільярдів на рік. При цьому на початку 2000-х років фахівці Світового банку та ЄБРР, підрахували скільки потрібно на утримання українських доріг. Тоді називалася цифра 3 мільярди доларів. Однак, залишається питання капітального будівництва доріг. Адже грошей на будівництво доріг не передбачено», – кажуть експерти.

Так, багато економістів вважають, що 80 мільярдів гривень на рік є мінімальною сумою для ремонту доріг. Крім того, її вистачить лише на утримання доріг місцевого значення.

Однак, для того, щоб провести капремонт всіх доріг, необхідно щорічно виділяти 240 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що в Міністерстві фінансів повідомляють, що за три роки на будівництво та утримання доріг направлять 240 мільярдів 600 мільйонів гривень. Там зазначають, що за розрахунками Укравтодору цих коштів вистачить, щоб побудувати, реконструювати і відремонтувати близько 43 тисяч кілометрів доріг державного значення і 119 тисяч – трас місцевого значення.

Раніше повідомлялося, що за підсумками першого кварталу 2021 року 6,9 тисячі кілометрів залізничних шляхів вимагають ремонту. Про це йдеться в даних інформаційно-обчислювального центру АТ «Укрзалізниця». Повідомляється, що в порівнянні з результатами четвертого кварталу 2020 року, це на 7,1% більше від минулих значень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу