Стало відомо, скільки грошей в Україні передбачили на вакцинацію

Поділитися:

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) заклала 1,4 млрд гривень на кампанію вакцинації українців від коронавірусу. За словами в.о. глави відомства, сума може бути збільшена.

“Попередньо ми закладали розрахунок на цю кампанію в цьому році 1 млрд 400 млн. Ця сума може бути збільшена відповідно до того, скільки буде вакцин і скільки буде зроблено щеплень … В першу чергу ми платимо вісім тисяч гривень за готовність медустанови до вакцинації, щоб воно змогло придбати засоби індивідуального захисту, а також пальне, якщо це мобільна команда. Після цього ми платимо за кожну отриману дозу 25 гривень за першу дозу, 60 гривень за другу, таким чином стимулюючи саме друге щеплення “, – розповів чиновник.

Слід зазначити, що всі відомості про зроблені щеплення будуть реєструватися в електронній системі охорони здоров’я. Команди по вакцинації будуть складатися з мобільних бригад і медиків, які працюють на стаціонарних пунктах вакцинації.

При цьому договір з НСЗУ на проведення COVID-вакцинації укладає медустанову, яка є в переліку керівника робіт по ліквідації наслідків поширення коронавірусу. Як підкреслив Віленський, зараз в цьому переліку 25 медичних установ.

Слід зазначити, що, за інформацією МОЗ, на всіх етапах вакцинації в Україні планують створити 600 мобільних бригад.

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони здоров’я досі не підписали документів по закупкам ліків на 2021 рік. Такі дані оприлюднили в прес-службі «Медичних закупівель України». При цьому в звіті 2020 року можна побачити, що було зекономлено трохи більше мільярда гривень.

Раніше повідомлялося, що в ході форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді» міністр охорони здоров’я країни розповів про те, якою буде вакцинація. У регіонах, за словами міністра, будуть зібрані спеціальні мобільні бригади, в кожному їх буде близько 23, а в цілому 572. Всього планується обладнання 4,25 тисячі пунктів вакцинації по всій країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу